|
Lempeng and Chocolate Nyum Kribo Recipe
Friday, December 30, 2011 | 9:55 AM | 0 comments
hii guysssssssssssss xD today we make lempeng and cicah chocolate *broken english* you know what.. its really awesome taste!!!!!!!! you should try it too. xD actually that chocolat terbiar didalam peti ais.. so, we think to make something and eat it!!! .. esohhh cadangkan to make pancake.. boot boot. so, let i show you the picture first :) Tara!!!!!!!!!!!!! hahaha nampak sedap kan.. sila terliur.. okay jommm tengok resepi.. bahan-bahan tepung gandum telur (sebiji kalau nak buat sikit kalau banyak 2 biji) air masak.. secubit garam coklat masakan majerin susu pekat manis easy stepp first... letak tepung gandum berapa banyak anda suka... then letak secubit garam then pecahkan telur sebji.. kacau kann dan letak air masak sehingga nampak dia cantikk , makna cantik disini ialah tak terlalu cair dan tak terlalu pekat :) guna pan tauu supaya tak melekat :D okay chocolate dia.. ambil chocolat masakan dan double boile kan diaa okay lupa tangkap gambar double boil.. ala tahu kan? tak tahu... pi google yaa. :D hikhik.. okayy then masukkan satu sutu majerin.. suka hati lah nak letak merjerin banyak mana asalkan anda suka:) okay dah cair dan siap.. tutup api.. hiasan *daun sup*<--- ni tak perlu pun kalau ada pisang or strawberry lagi sedap.. wuuuu~ xD then you put chocolate tadi dgn susu pekat manis di atas hidangan lempeng itu :) siappp INGAT!!! jangan letak banyak banyak nnt kena kencin manis. xD okay itu sahaja dari kribo. :D |